Vi bruker kun kvalitetsutstyr for å overføre dine verdifulle minner til et digitalt format.

Overføring av Småfilm (Super8/Normal8/Dobbel8)

Vi bruker to spesialombyggete Bauer prosjektorer med spesiallinse. Prosjektorene er modifisert, slik at de spiller med 16.66 bilder per sekund, samtidig at de bruker en spesiell lyskilde, som er meget skånsom for filmene dine. Et 3-chip profesjonelt kamera digitaliserer filmene direkte gjennom en spesialoptik.

For deg som kunde betyr det at overføringen skjer skånsomt, at den er uten forstyrrende flimrende bilder, samtidig at bildene er jevnt eksponert (uten den såkalte Hot-Spot’en, som man får når man digitaliserer fra et lerret). Kameraet justerer også automatisk for eventuelle ujevne eksponeringer.

Hvis du vil vite litt mer om de forskjellige overføringsmetodene, så kan du lese en god artikkel hos DIS Norge.

Overføring av video

For overføring av video8 og Hi8 materiale bruker vi Sony’s flaggskip EV-S9000, som er fullt av teknologi for å gi deg de beste bildene. Den er skånsom med filmene dine, og kan redde opptak som andre videospillere ikke klarer å vise.

For VHS bruker vi også en solid VHS spiller fra Sony. For VHS-C har vi en motorisk adapter, igjen for å gi filmene dine den mest skånsomme omgang.

Vi tar imot både miniDV og fullformat DV. Her bruker vi Sony’s DSR-11 arbeidshest. Har du videofilmer med det amerikanske NTSC format, så kan vi konvertere det også.

Har du video i et digitaltformat, f.eks. på CD/minnebrikke, fra epost, mobiltelefon eller en digital kamera, så kan vi konvertere det til en flott DVD.

Og skulle du ha material på U-matic, så kan vår professjonelle Sony maskin gi nytt liv til opptakene dine.

Overføring av bilder

For digitalisering av stillsbilder og negativer bruker vi en dedikert Epson scanner. Vi kan også fjerne riper og støv, samt oppfriske fargene.

Siden 2010 tilbyr vi digitalisering av dia bilder med en spesialscanner — Pacific Image PowerSlide 3650 — som tar opp til 100 slides om gangen. Dermed tilbyr vi både høy kvalitet til en attraktiv pris. Ogsa her kan vi oppfriske farger og fjerne støv/skraper middels infrarød-skanning. Vi tar både papir og plastik-innramede dias, med eller uten glass.

I tillegg kan vi digitalisere bildealbumer, tegninger, brev, bøker, magasiner. Bare spør oss og vi hjelper så godt som vi kan.

Etterarbeid

Legg også merke til at vi bruker litt tid på å presentere filmene dine på en fin måte. Du får et lekkert DVD cover, og selve DVDen kommer med en egen meny. Om ønskelig, kan vi gjerne personalisere utseendet på DVDene dine.Vi kan også tilby redigering av ditt materiale. Se vår spesielle webside vitafilm.no for mer informasjon om dette.

Vi bruker kun høykvalitets DVDer fra Tayio Yuden, som er sagt å være verdens beste og har en antatt levetid av 100 år. Vi tar også backup av alt som vi overfører (med unntat av direktoverføring fra video).

Vitafilm er et registrert varemerke av A Bit of Magic film- og videoproduksjon AS.